Werkwijze

Het wordt de vrijwillige sportbestuurders niet gemakkelijk gemaakt. Bij ‘confrontaties’ met de belastingdienst blijkt dat men in het algemeen heus wel van goede wil is, maar dat al die ingewikkelde juridische regeltjes simpelweg niet meer te behappen zijn.

Als u uw sportmedewerkers niet langer zelf in dienst wilt hebben, besteed het werkgeverschap (en daarmee allerlei administratieve rompslomp) dan uit aan Adva Sport Services.

Adva Sport Services wil met raad en daad helpen bij het goed uitvoeren van het sportwerkgeverschap. Dit kan op de volgen twee manieren.

Variant A
Adva Sport Services wordt (formeel) werkgever en leent de werknemer uit aan de sportorganisatie.

Iedere maand worden de kosten automatisch bij u geïncasseerd. Wij verzorgen als werkgever de diverse afdrachten en de betaling van het nettoloon aan de werknemer. Administratiekosten: zie prijzen.

 

Variant C
De vereniging is gezamenlijk met Adva Sport Services werkgever  (co-werkgeverschap).

Adva Sport Services int bij de vereniging maandelijks de tevoren overeengekomen lasten, verzorgt premie- en belastingafdracht en betaalt het nettoloon aan de werknemer. Ook alle verdere administratieve verplichtingen nemen wij voor onze rekening. Alleen over de administratiekosten en dus niet over de totale loonkosten (zie prijzen) is de vereniging BTW verschuldigd.